Een aanpak die bij jou past
Iedereen gaat anders om met verlies. Misschien zet je de schouders eronder en blijf je doorgaan op de automatische piloot. Of het lukt je niet om je aan te passen aan het veranderde leven en je krijgt het gevoel dat je niet verder komt. Bij Verlies helpt je weer de balans te vinden, door aandacht te geven aan je verlies en het herstel. Zo leer je het verlies in je leven te integreren en steeds meer deel uit te laten maken van wie je bent. Dat doen we samen, op de manier die bij jou past. Rouw- en verliestherapie is altijd maatwerk.
Doorverwijzing van de huisarts is niet nodig.
Zo werk ik…
1. Introductie
Dan plannen we een intake in mijn praktijk in Wijchen. De praktijk is gevestigd op de begane grond en is bereikbaar voor mindervaliden. Een huisbezoek behoort tot de mogelijkheden en kan in overleg gepland worden.
2. De intake
De intake is bedoeld om jouw verhaal in kaart te brengen. Wat is er precies gebeurd en waar loop je vast? En wat zou je willen bereiken?
3. Gesprek
Op basis van de intake plannen we enkele gesprekken. We gaan stap voor stap aan de slag met je doelen.
4. Vordering
Bij ieder gesprek kijken we waar je staat en wat het je oplevert. Je hebt altijd zelf de regie in handen.
5. Afronding
Zit je op het goede spoor en heb je er vertrouwen in dat je weer verder kunt? Dan nemen we afscheid. Uiteraard kun je altijd weer contact opnemen voor een nieuwe afspraak.
Therapie
Verschillende manieren
Praten vormt vaak de basis bij rouw- en verliestherapie. Het kan al helpend zijn om je verhaal helemaal opnieuw te vertellen bij iemand die de situatie niet kent. Door erover te praten en alles nog een keer te beleven, breng je dingen voor jezelf in kaart. Zeker als je het gevoel hebt dat je je omgeving er niet (meer) mee wilt ‘belasten’. Soms is het prettig om bijvoorbeeld een wandeling te maken en zo het gesprek aan te gaan. Ook creatieve werkvormen zijn mogelijk. Bijvoorbeeld wanneer je moeite hebt om onder woorden te brengen wat je voelt, of om verborgen gevoelens aan de oppervlakte te brengen. Voor kinderen kan dit een fijne manier zijn, omdat het voor kinderen soms (nog) extra lastig is om onder woorden te brengen wat ze doormaken.
Jong en oud
Volwassenen, jongeren en kinderen kunnen terecht bij Bij Verlies. Als het om een kind gaat, geven beide ouders en/of verzorgers of voogden toestemming. De ouders worden nauw betrokken bij de rouw- en verliestherapie. Ik vind het belangrijk dat het kind in vertrouwen zijn verhaal kan delen.