+31623196383 emilie@bijverlies.nl

Cliënten doorverwijzen naar
Bij Verlies

Voor verwijzers

Verwijzers zijn belangrijk bij rouw- en verliestherapie. Als cliënten worden doorverwezen naar een gespecialiseerde therapeut, kunnen zij gericht aan de slag met hun proces. Veelvoorkomende verwijzers zijn huisartsen, praktijkondersteuners, verloskundigen, advocaten, scholen en fysiotherapeuten. Ook is het mogelijk voor bedrijven/organisaties om therapie aan te bieden voor hun personeel in het kader van (preventief) verzuim. Neem contact op bij vragen en/of voor een offerte op maat.

Vergoeding

Bij Verlies biedt niet-vergoede zorg vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Vanuit het aanvullende pakket is bij sommige verzekeraars wel gedeeltelijke vergoeding mogelijk. Neem voor de mogelijkheden contact op met de zorgverzekeraar en vermeld daarbij de agb-code van de praktijk.

Verschil psycholoog

Bij Verlies heeft geen wachttijden, in tegenstelling tot de meeste psychologenpraktijken. Bovendien is er sprake van een specialisatie op het gebied van rouw en verlies. Dit is een verschil met een psycholoog. Een psycholoog richt zich merendeels op een cognitieve gedrag-georiënteerde benadering in het hier en nu, als het gaat om rouwverwerking. Daarbij zijn begrippen aan de orde als loslaten, verwerken en het verlies een plekje geven.

Wanneer een verlies grote gevolgen heeft, kun je dit verlies echter niet zomaar naast je neerleggen. Ik richt me daarom op een ontwikkelingsgerichte benadering om het verlies in de levensloop te integreren. Daarbij horen begrippen als verlies toelaten en verlies in beweging brengen. Een (rouw)proces gebeurt in een heen-en-weer gaande beweging van verlies en herstel, als een beweging tussen eb en vloed. Ik stel geen diagnose. Wel verwijs ik een cliënt, indien nodig, naar de huisarts (in overleg met de POH-GGZ of de huisarts).

Overleg verwijzers

Wil je overleggen over een cliënt? Dat is altijd mogelijk. Ik kan tips en handvatten geven. Ook adviseer ik over welke vorm van ondersteuning haalbaar en wenselijk is.

Doorverwijzen

Wil je iemand verwijzen maar weet je niet wat passend is? Wil je informatie/advies wat je zelf kunt doen voor iemand? Wil je een warme overdracht doen? Neem contact op door te bellen, het contactformulier in te vullen of te mailen naar emilie@bijverlies.nl

6 + 12 =

B

Naar boven