+31623196383 emilie@bijverlies.nl

Hulp bij rouw en verlies in Wijchen
Rouw- en verliestherapeut

Emilie van Lotten

Aangenaam, ik ben Emilie van Lotten. Met Bij Verlies help ik volwassenen, jongeren en kinderen die te maken hebben met rouw en verlies.

Achtergrond 

Mijn loopbaan begon als activiteitenbegeleider, waarna ik de hbo-opleiding maatschappelijk werk deed. Ik heb dertien jaar met plezier als maatschappelijk werker in een aandachtswijk gewerkt. Daarna ben ik als praktijkondersteuner voor de geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) in een huisartsenpraktijk gaan werken. In die rol ondersteun ik de huisarts bij de begeleiding van patiënten met psychische en/of psychosociale klachten. Dat doe ik onder andere door de klachten en vragen te bespreken en mee te denken over de beste aanpak. Ik bied daarbij gesprekken om iemand te ondersteunen bij zijn herstel.

 

Bij Verlies

Rouw en verlies zijn terugkerende thema’s binnen mijn werk. Het fascineert me hoe veerkrachtig mensen kunnen zijn, ondanks het leed waar ze mee te maken krijgen. Ik geloof erin dat mensen de kracht kunnen vinden om verder te gaan en help ze daar graag bij. Ook in mijn eigen leven heb ik te maken gekregen met rouw, toen mijn beide ouders kort na elkaar overleden. Vanwege die verschillende redenen heb ik Bij Verlies opgericht; mijn praktijk voor (psychosociale) hulp bij rouw en verlies. 

Missie

Ik wil mensen ondersteunen om het gezonde proces van rouw weer op gang te krijgen, zodat zij het verlies een ‘plek’ kunnen geven en leren omgaan met hun veranderde leven.

Kwaliteiten

 • Diploma rouw- en verliestherapie (Sociale Academie in Utrecht)
 • Ervaring als maatschappelijk werker
 • Kennis van de ggz
 • Betrokken op gepaste afstand
 • Laagdrempelig
 • Luisterend oor
  • Eigen praktijk in Wijchen
  • Ervaringsdeskundige

   Meer weten?

   Wil je meer weten over rouw- en verliestherapie in Wijchen? Neem dan contact op via onderstaand formulier of stuur een e-mail naar emilie@bijverlies.nl

   13 + 5 =

   B

   Naar boven